ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

2021-04-16

Починаючи з 1999 року щороку у третю суботу квітня ми відзначаємо Всеукраїнський День довкілля.

Цього дня була заснована Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля. В цей день громадські організації, екоактивісти, навчальні заклади проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – озеленення територій, збереження заповідних об’єктів і поширення екологічних знань.

Також пропонуємо вам челендж „Допоможи Планеті”. Суть челенджу – організувати акцію з прибирання території біля свого будинку, школи, парку, скверу, лісу, берегів річок і струмків. Обов’язкова умова – зробити фото „До” і „Після”. Ми впевнені: в наших силах прибрати подвір’я навчального закладу, зробити внесок у чисте довкілля. Адже великі зміни починаються з маленьких кроків.

Також в Україні відзначаємо День Землі 22 квітня. Ініціаторами у відзначенні цього свята стала молодь екологічних громадських організацій, що привертали увагу населення до екологічних проблем. З цієї нагоди проводимо конкурс екологічного плакату „Земля на долоні” та конкурс листівок „Спалюємо траву – спалюємо здоров’я – шкодимо довкіллю”.

Фоторепортажі, відеоролики щодо святкування Всесвітнього Дня Землі та Дня Довкілля висвітлити на сайтах навчальних закладів.

Кiлькiсть переглядiв: 187