• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення Тижня екології в закладах загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти

Про проведення Тижня екології в закладах загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти

2021-04-06

ТИЖДЕНЬ ЕКОЛОГІЇ

На виконання наказу управління освіти, релігій та у справах національностей №36 від 25.03.2021р. „Про благоустрій закладів освіти Хустської міської територіальної громади та встановлення єдиного санітарного дня з очищення їх територій” надсилаємо методичні рекомендації щодо проведення Тижня екології в ЗЗСО, ДНЗ і ПЗО з 12 по16 квітня 2021року.

ДОТРИМУЄМОСЯ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ ТА ДОЛУЧАЄМОСЯ ДО проведення щорічного тижня екології

Девіз тижня: „Збережемо красу Землі для наших нащадків”.

Мета проведення Тижня екології – привернути увагу до екологічних проблем своєї місцевості, підвищити інтерес до бережливого ставлення до довкілля, збереження та примноження природної спадщини, формування в учнів екологічної свідомості а також залучення дітей до природоохоронної діяльності та виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю,пропаганди ідей сталого розвитку.

Понеділок

Відкриття Тижня екології .

Взяти активну участь в таких природоохоронних заходах:

Місячник „ Саду і Лісу ”, „Закарпаттю чисте довкілля ”, „Чисті узбіччя”, „Мала річка моєї Батьківщини ” , „Прибережні смуги”, День довкілля, День Землі. Висадка дерев по міжнародному проєкту „Озеленення Планети”, „Садимо ліси разом”.

Організувати проведення в закладах освіти різноманітних навчально-виховних заходів:,вікторини, кросворди, конкурси малюнків,стіннівок,фото звинувачень,екологічні квести, тренінги,майстер-класи,Online-челенджі.

Вівторок

Участь у природоохоронній акції „Годівничка”, майстер-клас по виготовленню штучних гніздівель. Розвішування шпаківень Всеукраїнська акція „Птах року 2021 – Синиця чубата”.

Середа

Всеукраїнська акція „Первоцвіт”. Визначення та опис первоцвітів своєї місцевості занесених до Червоної книги України. Конкурс малюнків, фотографій, плакатів ранньоквітучих рослин. Віртуальна екскурсія в КБЗ „Долина нарцисів імені професора Василя Комендаря”.

Четвер

Online – челендж „Очистимо планету від сміття ”.

Тренінгове заняття „За життя без сміття”.

Творча майстерня ,,Рятуємо світ від пластикових пакетів”.

Челендж „ Подаруй друге життя непотрібним речам”.

Майстер-класи з виготовлення поробок, еко-пакетів, еко-сумок , прикрас з твердих побутових відходів. Тренінг „Як правильно сортувати сміття”. Перегляд відеороликів ,,Сортування твердих побутових відходів”.

П’ятниця

Санітарний день. Прибирання територій освітніх закладів.Online-челендж „Прикрась шкільне подвір’я – збережи екологію ”. Підведення підсумків Тижня екології.

Кiлькiсть переглядiв: 222