Ні насильству

2020-12-10

/Files/images/Нi_насил_ству_2.jpg Гурткiвцi Хустського районного еколого-туристичного центру учнівської молоді долучилися до Мiжнародної правозахисної акцiї "16 днiв проти насильства".

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

/Files/images/Нi_насил_ству1.jpg

/Files/images/Нi_насил_ству_3.jpg/Files/images/Ны_насил_ству_5.jpg

/Files/images/Ны_насил_ству_6.jpg/Files/images/Насил_ству_ны_8.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 169